I samarbete med God Morgon

Fruktsallad på chiaskål med hasselnötskross

30 m
2
Fruktsallad på chiaskål med hasselnötskross
Foto: God Morgon

Gör fruktsalladen extra god genom att marinera frukten en stund i juice! Servera i en skål med chiapudding och lite nötkross ovanpå. Recept från Green kitchen stories.

Tips! Förbered en stor skål chiapudding i början av veckan så går denna extra snabbt att fixa ihop.

2 november 2017
30 m
2

Du behöver

Fruktsallad

  • 1 apelsin
  • 5 körsbär
  • 2 kiwi
  • 2 äpplen
  • 1 dl God Morgon Organic Apple Juice
  • ca 1 msk färsk ingefära

Chiaskål

  • 4 msk chiapudding
  • 3 dl havremjölk eller annan mjölk
  • 1 nypa vaniljpulver
  • finrivet apelsinskal

Till servering

  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • nystötta kardemummakärnor
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Börja med att förbereda chiapuddingen genom att vispa ihop chiafrön, mjölk och vanilj (och ev apelsinskal) i en skål och låt stå i ca 20 minuter eller tills den tjocknat (rör runt med en gaffel ett par gånger under tiden för att förhindra klumpar).
  2. Skala och hacka all frukt i lagom stora bitar och lägg i en skål. Häll över juice och riv i en stor bit ingefära. Låt stå och dra ett par minuter. Rosta hasselnötter i en panna och finhacka eller krossa dem sedan i en mortel.
  3. Häll upp i två skålar eller glas med chiapudding, toppa med fruktsallad och lite marinad, hasselnötskross och färsk mynta.
Kommentera receptet

Fler goda recept