Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter

Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter
Foto: Zeta

Fruktsallad med mascarponekräm och rostade nötter

6 ingredienser

15 m

Servera en citronmascarpone med rostade nötter till fruktsalladen för att förhöja smakerna.

Zeta Mascarpone
Zeta mascarpone

Zeta Mascarpone

Zeta Mascarpone är en klassisk italiensk färskost. Smaken är mild, härligt gräddig med en lätt syrlighet.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 600 g blandad frukt (som apelsin, jordgubbar, vattenmelon och druvor)
  • 100 g blandade nötter (som valnötter, cashewnötter och pinjenötter)

Mascarponekräm

  • 250 g Zeta mascarpone
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 citron
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Skär frukten i bitar och lägg i en skål.
  2. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme i ca 4 minuter så de blir gyllenbruna.
  3. Lägg mascarponen i en skål tillsammans med creme fraichen.
  4. Riv det yttersta gula skalet på citronen och tillsätt det i skålen, pressa i halva citronen.
  5. Lägg i florsockret och blanda till en jämn smet.
  6. Smaka av, vill du ha en friskare och syrligare kräm så pressa i resten av citronen.
  7. Servera fruktsallden med nötterna och mascarponekrämen.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Somrig kornsallad

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer