Fruktlängd på mandelbotten

Fruktlängd på mandelbotten
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fruktlängd på mandelbotten

4 ingredienser

Mandelmassa är en riktig räddare i nöden. Förvara den gärna i frysen; du kan riva den direkt. Tillsammans med frukt på burk fixar du snabbt en god kaka till dessert.

Ingredienser

portioner
  • 250 g mandelmassa
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 1 stor burk fruktsallad
  • 1 stor burk persikor

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Riv mandelmassan grovt och blanda den med ägg till en jämn smet. Bred ut två längder på bakpapper.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen tills de har fin färg, ca 10-15 minuter. Passa ugnen, så att mandelmassan inte blir bränd i kanterna.
  3. Lossa längderna försiktigt och låt dem kallna. Garnera med avrunnen frukt. Servera gärna med glass eller grädde.