Fruktig mazarinkaka

Fruktig mazarinkaka
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Fruktig mazarinkaka

15 ingredienser

1 h

Ljuvlig kaka som du kan variera efter vilken frukt eller bär du har hemma och som är i säsong. Testa med plommon, päron, nektariner, aprikoser, äpple eller friska bär! Kakan är enkel att baka och passar perfekt som dessert, efterrätt eller till fikat.

Ingredienser

portioner paj

Mördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Mazarinfyllning

  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula

Frukt, välj av nedanstående

  • plommon
  • päron
  • nektarin
  • aprikos
  • äpple
  • blandade bär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Mördeg

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk.
  2. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 minuter. Kavla ut och klä en normalstor pajform.

Mazarinfyllning

  1. Riv mandelmassa grovt och blanda med smör och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, samt äggulan. Rör till en slät smet och häll ner i pajskalet.

Frukt eller bär

  1. Skär den frukt du önskar i bitar och tryck ner i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter eller tills kakan fått en vacker färg. Toppa med florsocker.