Frukosttaco med salsiccia, äggröra, manchego, rostad lök och salladslök

Frukosttaco med salsiccia, äggröra, manchego, rostad lök och salladslök
Foto: Linus Hallgren

Frukosttaco med salsiccia, äggröra, manchego, rostad lök och salladslök

Av: Nikola Adamovic, Niklas Bolle

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

25 m

En lite italiensk twist på huevos rancheros. Den perfekta bakisrätten och en utmärkt brunch som du kan laga till många, ganska fort och enkelt.

Tips! Se till att köpa en fin rå salsiccia. Smula den och stek i panna med lite olivolja.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 salsicciakorvar [ca 200 g]
  • olivolja
  • 2 ägg
  • salt
  • peppar
  • frityrolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 rödlök
  • 50 g manchego, ost
  • 1 salladslök

Tillbehör

  • tortillabröd
  • tomatillosalsa

Gör så här

Äggröra

  1. Värm olivolja i stekpannan. Vispa äggen och häll dem försiktigt i pannan. Rör om då och då, salta och peppra.

Rostad rödlök

  1. Värm frityroljan i en kastrull och häll upp mjölet i en skål. Strimla rödlöken fint och rulla i mjölet så att det täcker och doppa försiktigt ner den i oljan. Ta ur när den är gyllenbrun och lägg på papper.
  2. Salta om du vill, men tänk på att korven är ganska salt.

Servering

  1. Strimla eller riv manchegoosten och hacka salladslöken. Lägg allt i en nygräddad vetetortilla – börja med ägg, sedan korven, vårlöken och den rostade löken. Toppa till exempel med lite tomatillosalsa.