Frukostmuffins med apelsin och cashewfrosting

Frukostmuffins med apelsin och cashewfrosting
Foto: köket.se

Frukostmuffins med apelsin och cashewfrosting

17 ingredienser

45 m

Frukostmuffins utan ägg och mejeriprodukter. Toppa med en krämig frosting gjord av cashewnötter, hackad mörk choklad och frystorkade hallon.

Ingredienser

portioner muffins

Muffins

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl fiberhusk
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl God Morgon EKO Orange
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 1 dl hasselnötter, hackade

Cashewfrosting

  • 3 dl cashewnötter, blötlagda över natten
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 msk agavesirap
  • 0,5 apelsin, skalet
  • ca 0,5 dl blötläggningsvatten, att späda med

Topping

  • choklad, hackad
  • hasselnötter, hackade
  • frystorkade hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, bakpulver och fiberhusk i en bunke. Smält smöret och rör ner i bunken tillsammans med 2 dl juice. Rör om snabbt och på en gång så fiberhusken inte klumpar sig. Blanda gärna med en elvisp. Tillsätt choklad och nötter, men spara lite till garnering.
  3. Fyll upp en muffinsplåt. Lättast är att rulla degen med händerna till små bollar och lägga i formen. Grädda i ugnen i 25 minuter.
  4. Gör under tiden cashewfrostingen. Häll av cashewnötterna, men spara blötläggningsvattnet. Mixa nötterna till en slät massa. Tillsätt vaniljpulver, agavesirap och apelsinskal. Späd med blötläggningsvattnet om det är för fast.
  5. Låt muffinsarna svalna innan du brer på frostingen. Garnera med hackad choklad, nötter och frystorkade hallon.