Frukostbulle

Frukostbulle
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Frukostbulle

8 ingredienser

De här lättbakade frukostbullarna är det svårt att motstå till morgonfikat.

Ingredienser

portioner
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12-13 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 tsk hel kummin

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet. Blanda samman 12 dl mjöl, socker och salt. Rör ner i degspadet, lite i taget. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Eventuellt kan ytterligare en dl mjöl behöva tillsättas. Dela degen i 3 delar och forma dem till längder. Skär varje längd i 10 bitar och forma runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Jäs under bakduk i 30 minuter. Värm ugnen till 250°.
  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på kummin. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.