Frostad, tryfferad parfait med vit nougat

Du behöver

  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 65 g socker
  • 3-4 msk vit nougat
  • 2 cl armagnac eller cognac
  • 50-60 g färsk mogen, riven tryffel

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt och ställ åt sidan. Vispa ägg och socker i en bunke över en varmt vattenbad tills det blir en tjock flytande smet (du ska kunna skriva dit namn i smeten…).
  2. Ta bort smeten från värmen, rör in nougaten och ställ i ett kallt vattenbad, gärna med is i. Fortsätt vispa tills smeten kallnat helt. Rör ner den lättvispade grädden, Armagnac eller Cognac och den rivna tryffeln. Rör försiktig med en slev så parfaiten blir så fluffig som möjligt.
  3. Fyll i portionsformar, täck över med gladpack och frys dem över natten, servera med årstidens frukter eller bär.
Kommentera receptet

Fler goda recept