Frosta av frysen - 6 smarta tips

Åh nej, har frysen frostat igen?
Vi känner igen känslan. Inte nog med att lådorna blir svårare att rucka på, dörren blir svårare att stänga och dessutom drar en igenfrostad frys mycket mer energi.
För att undvika dessa problem är det viktigt att du frostar av frysen med jämna mellanrum! Här ger vi dig de bästa tipsen för hur du bör gå till väga.

Vi inleder med att tipsa om hur du kan undvika att din frys frostar igen. 

  • ​Låt inte frysdörren stå öppen medan du ska tömma en förpackning eller liknande. Stäng frysen så ofta du kan för att minska insläpp av fukt (som i sin tur bildar is). 
  • Ställ inte in varm mat i frysen. Det bildar ånga som i sin tur bildar is. 
  • Hacka aldrig med vassa föremål på isen i frysen. Det kan skada väggar och frysgaller skadas. 
  • Frosta av med jämna mellanrum för att behålla kylan i frysen. Då håller dina matvaror bättre och frysen drar mindre energi = bra för miljön. 

Du kan också enkelt investera i en frostfri frys där frysen själv ser till att det inte bildas is. Läs om Elons utbud här >>

(Detta vill vi undvika!)

Såhär frostar du av din frys. 

1. Stäng av frysen

2. Låt den understa lådan vara kvar i frysen för att samla upp vatten. 

3. Placera en långpanna under frysen och handdukar eller tidningspapper i den närmsta glipan mellan långpanna/frys samt på sidorna. 

4. Placera en skål med varmt vatten för att påskynda processen. Byt ut vattnet om det svalnar. (Återigen - hacka inte bort stora isbitar med vassa föremål).

5. Passa på att rengöra frysen när den är isfri, glöm inte att rengöra gummilister och diska ut fryslådorna när du väl är igång! 

6. Slå på frysen igen först när den är helt torr. 

Har du plats för en frysbox hemma? Lyckost dig! Här hittar du Elons utbud av frysboxar!