I samarbete med WW ViktVäktarna

Fröknäcke

20 röster
60 m + 8 h
30 bitar
Fröknäcke
Foto: ViktVäktarna

Hemmagjorda knäckebröd fullproppade med goda frön.

SmartPoints per bit: 1

Tips! För glutenintoleranta, byt ut vetemjöl till majsmjöl.

För att få fler smarta recept, bli medlem i WW ViktVäktarna. Klicka här.​

Visa mer
60 m + 8 h
30 bitar

Du behöver

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Häll på vatten och olja. Rör till en jämn smet. Låt vila övertäckt i kylen ca 8 timmar eller över natten.
  3. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Ta ut plåten och skär ut 30 bitar. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och grädda ytterligare ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Tips!
Hallonsmoothie med kardemumma

Fler tips från WW ViktVäktarna

22 februari 2017

Laddar fler recept