I samarbete med WW ViktVäktarna

Fröknäcke

32 röster
60 m + 8 h
30 bitar

Hemmagjorda knäckebröd fullproppade med goda frön.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! För glutenintoleranta, byt ut vetemjöl till majsmjöl. 

Visa mer
60 m + 8 h
30 bitar

Du behöver

  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrön
  • 2 msk solrosfrö
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vatten, kallt
  • 2 msk olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål.
  2. Häll på vatten och olja. Rör till en jämn smet. Låt vila övertäckt i kylen ca 8 timmar eller över natten.
  3. Bred ut smeten på bakpappersklädd plåt, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Ta ut plåten och skär ut 30 bitar. Sänk värmen i ugnen till 150 grader och grädda ytterligare ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Tips!
Hallonsmoothie med kardemumma

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...