Frittata med sötpotatis

Frittata med sötpotatis

Av: Jonas Lundgren

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

Matig frittata med sötpotatis, paprika, champinjoner och parmesan.

Ingredienser

portioner
  • 4 sötpotatisar
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 0,5 röd paprika, finhackad
  • 200 g champinjon, kvartade
  • 8 ägg
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • olja

Servering

  • tomatsallad
  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Stek gyllenbrun i olja. Tillsätt övriga grönsaker och smaksätt med salt och peppar.
  2. Häll över allt i ugnsfast form.
  3. Vispa äggen och mjölk. Tillsätt parmesan, salta och peppra och häll äggvispet över grönsaksmixen.
  4. Baka i ugnen ca 160 grader i 20 min.
  5. Ta ut och servera med tomatsallad och riven parmesan.