Frittata på julens rester

koket.se
Frittata med julskinka
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Frittata på julens rester

16 ingredienser

45 m

Ta vara på julens rester! Detta recept är ett perfekt alternativ om du tröttnat på den klassiska skinkmackan. Frittata (italiensk omelett) i kombination med rödkålssallad blir den perfekta lunchen i mellandagarna!

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Frittata

  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 100 g grönkål
  • 50 g smör
  • 400 g julskinka
  • 8 ägg
  • salt

Rödkålssallad

  • 400 g rödkål
  • 1 rött äpple
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 2 msk matolja
  • salt
  • svartpeppar

Garnering

  • 1 dl matlagningyoghurt
  • 1 ⁄2 ask smörgåskrasse

Gör så här

FrittataSkiva lök och riv vitlök. Svetta mjuka i smöret.

  1. Ta bort eventuell panering på julskinkan. Skär bort skälkarna på grönkålen. Tillsätt skinka och grönkål med löken. Häll över i en form (eller ugnstålig stekpanna).
  2. Vispa äggen och salta försiktigt. Häll äggen i formen och blanda runt försiktigt.
  3. Grädda i ugnen på 150 grader ca 30 minuter tills äggen satt sig.

Rödkålssallad

  1. Strimla rödkålen fint. Riv äpplet.
  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  3. Rippla yoghurten över salladen vid servering och garnera med krasse.