Friterade zucchiniblommor med ricottafyllning

Tove Nilsson recept

Friterade zucchiniblommor med ricottafyllning

12 ingredienser

30 m

Vackert och så gott! Fyll blommorna med ricotta, basilika och parmesan innan du friterar dom. Servera som snittar, förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

portioner blommor
  • ca 8 zucchiniblommor

Ricottafyllning

  • 1 ägg
  • 0,5 dl basilika, finhackad
  • 250 g ricotta
  • 0,5 dl parmesanost, finriven
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Frityrsmet

  • 1 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl vatten, iskallt
  • 1 tsk salt

Fritering

  • 1 l neutral rapsolja (eller frityrolja)

Gör så här

  1. Rensa blommorna på eventuella insekter.
  2. Blanda alla ingredienser till ricottafyllningen.
  3. Vispa snabbt ihop frityrsmeten och hetta upp frityroljan till 180 grader.
  4. Fyll blommorna med ricottafyllningen och vrid ihop längst upp. Doppa i frityrsmet och fritera gyllenbruna och frasiga i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Servera!