Friterad kyckling med curry- och ingefäracrème

Friterad kyckling med curry- och ingefäracrème
Foto: Mattias Larsson
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Friterad kyckling med curry- och ingefäracrème

13 ingredienser

30 m

Pankopanerade och friterade kycklinglår serveras med en fräsch kräm på äpple, curry och ingefära.

Ingredienser

portioner

Friterad kyckling

  • 8 urbenade kycklinglår, ca 500-600 g
  • 2 ägg
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • frityrolja

Curry- och ingefäracrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 äpple
  • 1 tsk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk honung
  • 1 msk curry
  • salt

Till servering

  • en fräsch blandsallad

Gör så här

  1. Dela kycklinglåren och salta dom. Lättvispa äggen i en skål och lägg mjöl och panko på varsin assiett.
  2. Vänd kycklingen i mjölet, därefter i ägget och till sist i pankon. Strax innan servering, fritera kycklingen i 170 grader varm olja till fin färg.
  3. Fintärna äpplet och blanda samtliga ingredienser till curry- och ingefäracrèmen. Smaka av med salt.
  4. Servera den nyfriterade kycklingen med crèmen och en fräsch sallad.