Friterad kryddmarinerad fisk

Vill du pröva något spännande? Den här metoden att marinera först med vattenläggning och sedan med torra kryddor är vanlig i Indien. Du kan göra det här med all slags fast fisk. Det gör fisken saftig och god innanför kryddhöljet. Gurka, grönsallad, pommes frites och kall sås är gott till.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 600-800 g fast fiskfilé
  • 1 msk vitlökspulver 1 tsk salt vatten

Kryddmarinad:

  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 msk garam masala
  • 2 msk röd chilipeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk majsmjöl
  • matolja till fritering

Gör så här

  1. Lägg fisken i en skål, strö över vitlökspulver och salt och häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker. Låt stå i kylskåp 1 1/2 timme. Blanda vitlökspulver, garam masala, chilipeppar, koriander och majsmjöl till den torra marinaden och lägg på en tallrik. Vänd de avrunna filéerna i blandningen så att de blir täckta på båda sidor. Lägg dem på ett fat och låt dem vila i kylskåp 1 1/2 timme.
  2. Värm tillräckligt mycket olja för att kunna fritera fiskfiléerna i en fritös eller kastrull med höga kanter, ha ett lock till hands om oljan stänker eller fattar eld. Oljan är tillräckligt varm när det sisslar om man lägger i en brödbit.
  3. Fritera filéerna gyllenbruna, en i taget, i 5–6 minuter. Ta försiktigt upp dem med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Kommentera receptet

Fler goda recept