Frisk ärtsoppa med mynta och basilika

Frisk ärtsoppa med mynta och basilika
Foto: Sandra Mastio
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Frisk ärtsoppa med mynta och basilika

10 ingredienser

20 m

Soppa på gröna ärtor, havredryck, örter och vitlök. Fräscha och riktigt goda smaker!

Ingredienser

portioner
  • 0,5 l vatten
  • 0,5 l havredryck
  • 500 g gröna ärtor
  • 1 buljongtärning eko
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 dl färsk mynta
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 tsk salt

Topping

  • 75 g pecorinoost
  • 1 dl olivolja, gräsig

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser till soppan i blendern och kör sopp-programmet. Har du ingen så mixa allt kallt och värm det till ca 70 grader i en kastrull på spisen.
  2. Servera ca 2 dl av soppan per tallrik, toppa med ca 1 msk olivolja och 1 msk smulad pecorino.