Friggin s’morespaj på grillen

40 m
8 - 10 bitar

Du behöver

Botten

  • 14 digestivekex
  • 75 g smör

Fyllning

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 100 g marshmallows
  • 1 lime

Gör så här

  1. Botten
    Smält smöret. Mixa digestivekex kex till smulor och rör ner smöret. Blanda till en jämn massa och tryck ut i en form med löstagbar kant, eller gör en form av aluminiumfolie.
  2. Fyllning
    Smält smöret. Vispa ägg och socker. Blanda ner mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, cayennepeppar och salt i äggsmeten. Blanda ner det smälta smöret.
  3. Häll smeten över digestivebotten. Grädda i ca 175 g i 20 min i grillen, indirekt värme, med stängt lock.
  4. Dela marshmallows i halvor. Tag ut kakan och lägg marshmallows som ett lock över. Lägg in i i grillen igen, ställ på indirekt värme, dvs inte briketter direkt under. Ha en ganska hög temperatur, stäng locket på grillen. Kolla av med jämna mellanrum, när marshmallowsen har fått en fin färg är pajen klar. Avsluta med att riva över lite limezest, det vill säga det yttersta gröna skalet på limen. Servera!
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept