En riktigt god och enkel vardagsmiddag där det klassiska riset i fried rice byts ut mot havreris. Catarina smaksätter rätten med soja och sesam vilket skapar en riktig umamibomb!
Koka havreriset redan dagen innan för att göra det enkelt.
Plocka köttet från den grillade kycklingen, skär ned eller slit isär.
Finhacka vitlök, färsk ingefära och finstrimla salladslök.
Fräs lök och ingefära i olja på medelhög värme hastigt och vänd ner kycklingen, låt fräsa samman.
Vänd i riset, blanda och låt fräsa ihop.
Dra riset åt sidan eller forma ett hål i mitten där ägget ska bli äggröra. Vispa upp äggen i en skål, salta, peppra och häll ner. Rör och dra fram och tillbaks i äggröran tills ägget nästan helt koagulerat. (Blivit äggröra)
Blanda sedan samman ägget med riset och kycklingen.
Tillsätt soja och sesamolja, vänd runt. Ha till sist i strimlade morötter, edamamebönor och hackad koriander.