Fried rice på havreris med kyckling

Fried rice på havreris med kyckling

16 ingredienser

30 min

En riktigt god och enkel vardagsmiddag där det klassiska riset i fried rice byts ut mot havreris. Catarina smaksätter rätten med soja och sesam vilket skapar en riktig umamibomb!

Svenskt havreris
Frebaco Kvarn havreris NY 2023

Svenskt havreris

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svensk havre.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 dl Frebaco Kvarn Svenskt Havreris, kokt
  • 1 grillad kyckling
  • 3 salladslökar
  • 2 klyftor vitlök, finhackade (stora)
  • 1,5 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2-3 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk sesamolja
  • 1-2 morötter, strimlade
  • 1 dl edamamebönor
  • 4 ägg, uppvispade
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör

  • limefrukt
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka havreriset redan dagen innan för att göra det enkelt.
  2. Plocka köttet från den grillade kycklingen, skär ned eller slit isär.
  3. Finhacka vitlök, färsk ingefära och finstrimla salladslök.
  4. Fräs lök och ingefära i olja på medelhög värme hastigt och vänd ner kycklingen, låt fräsa samman.
  5. Vänd i riset, blanda och låt fräsa ihop.
  6. Dra riset åt sidan eller forma ett hål i mitten där ägget ska bli äggröra. Vispa upp äggen i en skål, salta, peppra och häll ner. Rör och dra fram och tillbaks i äggröran tills ägget nästan helt koagulerat. (Blivit äggröra)
  7. Blanda sedan samman ägget med riset och kycklingen.
  8. Tillsätt soja och sesamolja, vänd runt. Ha till sist i strimlade morötter, edamamebönor och hackad koriander.
  9. Servera med limeklyftor!