Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot

Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot

Av: Frida Larsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

15 min

En mumsig macka som är snabb att svänga ihop.

Ingredienser

  • 6 färskpotatisar (kokta, kalla)
  • 4 hela matjessillfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl färsk pepparrot, riven
  • 0,5 citron, riven
  • 100 g färskost (typ Philadelphia)
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • fäbodknäcke, alternativt ett mörkt mustigt bröd

Gör så här

  1. Vispa färskosten smidig med olivoljan. Smaksätt med citronskal, pepparrot och svartpeppar och bred över brödet.
  2. Skiva potatisen på färskosten och arrangera sillen ovanpå.
  3. Finhacka rödlöken och tärna tomaterna.
  4. Bryn smöret, blanda i tomattärningar och rödlök och slå över mackan.
  5. Garnera med pepparrot och en dillkvist.