Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot

0 röster
15 min
Matjessill och färskpotatismacka med philadelphiaost och pepparrot
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
15 min

Du behöver

  • 6 st stora färskpotatisar (kokta,kalla)
  • 4 st hela matjésfileér
  • 1 st rödlök
  • 2 st tomater
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl färsk riven pepparrot
  • 0,5 st citron (riven)
  • 100 g färskost, exempelvis philaddelphiaost
  • 1 msk god olivolja
  • svartpeppar
  • fäbodknäcke, alternativt ett mörkt mustigt bröd

Gör så här

  1. Vispa färskosten smidig med olivoljan. Smaksätt med citronskal, pepparrot och svartpeppar och bred över brödet.
  2. Skiva potatisen på färskosten och arrangera sillen ovanpå.
  3. Finhacka rödlöken och tärna tomaterna.
  4. Bryn smöret, blanda i tomattärningar och rödlök och slå över mackan.
  5. Garnera med pepparrot och en dillkvist.
19 augusti 2008

Fler goda recept