Chokladfondue

Chokladfondue
Foto: TV4

Chokladfondue

6 ingredienser

30 min

En helt vanlig traditionell gaychokladfondue. Sött, gott och fräscht.

Dryckestips
Rivière du Màt, art.nr 321-01.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Chokladfondue

  • 170 g vit bakchoklad, hackad (av god kvalitet)
  • 175 g vispgrädde
  • 18 g smör
  • 20 g cognac eller annan sprit
  • röd hushållsfärg
  • färska frukter efter säsong tycke och smak t ex jordgubbar, färsk ananas, körsbär, päron mm

Gör så här

Fondue

  1. Hacka vit choklad.
  2. Koka upp grädden.
  3. Häll grädden över chokladen och rör smeten slät.
  4. Klicka i smöret och låt det smälta.
  5. Rör smeten slät igen och häll i spriten.
  6. Färga smeten rosa med röd hushållsfärg.
  7. Doppa färska fruktbitar i fonduen medan den är varm eller ha den över värme.

Frukter

  1. Skölj rensa och skär upp frukt i bitar.