Kycklingrullader med savoykål

1 röst
4
Kycklingrullader med savoykål
Foto: Tobias Rudberg

Härlig höstanrättning som skall serveras med kokt skalpotatis, precis som farmor gjorde. Vid en höst som bjuder på mycket svamp så rekommenderas även det i grytan.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 benfria kycklinglårfiléer
  • 2 msk svensk senap
  • 140 g strimlad eller tärnad bacon
  • salt och vitpeppar
  • smör
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • timjankvistar
  • 1 svenskt äpple
  • 0,5 savoykål

Till servering:

  • kokt potatis
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg ut lårfiléerna på en skärbräda och bred på senap.
  2. Fördela baconet över lårfiléerna, salta och peppra.
  3. Rulla ihop kycklingrulladerna och fäst med en tandpetare.
  4. Bryn rulladerna gyllenbruna i en stekpanna i smör ca 4 min.
  5. Lägg över rulladerna i en kastrull och slå på vattnet.
  6. Lägg i buljongtärningen och timjankvistarna, lägg på locket och låt brässera i cirka 12 min.
  7. Skär äpplet i klyftor och savoykålen i grova strimlor.
  8. Tillsätt äpplet och savoykålen i grytan och rör runt försiktigt.
  9. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda vidare under lock i 5 min.
  10. Serveras med kokt potatis.
10 september 2008

laddar fler recept...

Laddar fler recept...