Biff minute med råstekt broccoli, rostade frön, rapsolja och sveciaost

0 röster
4
Biff minute med råstekt broccoli, rostade frön, rapsolja och sveciaost
Foto: Tobias Rudberg

Enkelt garnityr, där broccolins smaker och näringsvärde består. Strålande på en buffé.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor ryggbiff à 160 g
  • 4 st broccolibuketter à 250 g
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl blandade frön t.ex. pumpa, lin, solros
  • smör
  • flingsalt och vitpeppar
  • 50 g lagrad sveciaost
  • 1 påse salladsskott

Gör så här

  1. Plocka små buketter av broccolin.
  2. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna till medeltemperatur och tillsätt broccolin, spara 1 msk olja.
  3. Råstek den så den blir knaprig ca 3 min.
  4. Rosta fröblandningen i torr panna 2-3 min.
  5. Smörstek biffen 1 minut på var sida på hög temperatur. Salta och vitpeppra.
  6. Lägg upp salladsskotten på ett fat och lägg på den ljumna broccolin och fröblandningen, riv osten över och häll på lite rapsolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
  7. Avsluta med biffen på toppen.
11 september 2008

Laddar fler recept