Biff minute med råstekt broccoli, rostade frön, rapsolja och sveciaost

Biff minute med råstekt broccoli, rostade frön, rapsolja och sveciaost
Foto: Tobias Rudberg
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Biff minute med råstekt broccoli, rostade frön, rapsolja och sveciaost

9 ingredienser

Enkelt garnityr, där broccolins smaker och näringsvärde består. Strålande på en buffé.

Se när Fredrik Eriksson tillagar Biff minute här!

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor ryggbiff (à 160 g)
  • 4 broccolibuketter à 250 g
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl blandade frön t ex pumpa, lin, solros
  • smör
  • flingsalt
  • vitpeppar
  • 50 g lagrad Sveciaost
  • 1 förp salladsmix

Gör så här

  1. Plocka små buketter av broccolin.
  2. Hetta upp rapsoljan i en stekpanna till medeltemperatur och tillsätt broccolin, spara 1 msk olja.
  3. Råstek den så den blir knaprig ca 3 min.
  4. Rosta fröblandningen i torr panna 2-3 min.
  5. Smörstek biffen 1 minut på var sida på hög temperatur. Salta och vitpeppra.
  6. Lägg upp salladsskotten på ett fat och lägg på den ljumna broccolin och fröblandningen, riv osten över och häll på lite rapsolja, flingsalt och nymald svartpeppar.
  7. Avsluta med biffen på toppen.