Baconlindad spetskål med basilika

Baconlindad spetskål med basilika
Foto: Tobias Rudberg
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Baconlindad spetskål med basilika

8 ingredienser

Här har huvudrollen tilldelats den goda spetskålen. Den får en hölje av bacon som serveras till grillad kycklingschnitzel.

Här kan du se Fredrik Eriksson laga middagstipset!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 spetskål
  • 2 förp bacon (à 140 g)
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 msk rapsolja

Gör så här

  1. Dela kålhuvudet i 4 bitar. Skär bort rotfästet.
  2. Linda baconet runt spetskålen, fäst med tandpetare.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Stek spetskålen runt omkring på låg värme så att den blir knaprig, ca 4 min.
  5. Lägg i en ugnssäker form och stek i ytterligare 10 min i ugn.
  6. Lägg ett snitt i kyckling och vik upp den, platta till något och grilla ca 2 min på var sida. Salta och peppra.
  7. Lägg upp kålen på en tallrik, klicka över yoghurten och riv färsk basilika över.
  8. Häll på oljan och krydda med svartpeppar.
  9. Servera med kycklingschnitzel.