Sashimi med sesamsojadressing och wasabikräm

Sashimi med sesamsojadressing och wasabikräm
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sashimi med sesamsojadressing och wasabikräm

13 ingredienser

God sashimi som är snabb att vispa ihop. Serveras tillsammans med en sesamdressing samt wasabikräm.

Se fler recept från Mitt kök

Ingredienser

  • 400 g lax
  • sesamfrön
  • sallad

Sesamdressing

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 msk dijonsenap

wasabikräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl inlagd ingefära (gari)
  • 2 msk wasabipulver (eller wasabipasta)

Gör så här

Sesamsoja

  1. Börja med sesamdressingen, blanda soja, olivolja, vatten, risvinäger, sesamolja, dijonsenap och flytande honung.
  2. Vispa ihop alla ingredienser och låt den vila.

Wasabikräm

  1. Hacka garin (inlagd ingefära) grovt och blanda med crème fraîche.
  2. Rör det samman med wasabipulvret.
  3. Det går även bra att använda wasabipasta.

Sashimi

  1. Skär laxen i tunna skivor, lägg den på ett serveringsfat och slå på lite sesamdressing så att det nästan täcker laxen.
  2. Lägg salladen i mitten och klicka ut wasabikräm över laxen.
  3. Avsluta med att strö lite sesamfrön över fatet. Smaklig måltid!