Laxsashimi med pak-soisallad, sesamdressing och wasabicréme

Laxsashimi med pak-soisallad, sesamdressing och wasabicréme
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Laxsashimi med pak-soisallad, sesamdressing och wasabicréme

15 ingredienser

En snabbfixad och vacker middag med japanska smaker. Kom ihåg att nästan all fisk till sushi och sashimi bör ha varit fryst i minst 48 timmar.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lax
  • 2 pak soi
  • 2 dl groddar
  • 1 morot
  • sesamfrön

Sesamdressing

  • 1 dl japansk soja
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk honung, flytande
  • 2 msk dijonsenap

Wasabicréme

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl inlagd ingefära (gari)
  • 2 msk wasabipulver (eller wasabipasta)

Gör så här

Sesamdressing

  1. Blanda soja, olivolja, vatten, risvinäger, sesamolja. dijonsenap och flytande honung.
  2. Vispa ihop alla ingredienser och låt den vila.

Wasabicréme

  1. Hacka garin (inlagd ingefära) grovt och blanda med crème fraîche. Rör det samman med wasabipulvret. Det går även bra att använda wasabipasta.

Sallad

  1. Skär ner pak-soi och hyvla moroten fint.
  2. Blanda med groddar och häll två matskedar sesamdressign över salladen.

Uppläggning

  1. Skär laxen i tunna skivor, lägg den på ett serveringsfat och slå på lite sesamdressing så att det nästan täcker laxen.
  2. Lägg salladen i mitten och klicka ut wasabicréme över laxen. Avsluta med att strö lite sesamfrön över fatet.
  3. Smaklig måltid!