Västerbottenpinnar

Västerbottenpinnar
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Västerbottenpinnar

7 ingredienser

Vinnarpinnarna i tävlingen Barnens egen matskola tillagade av Fredrik Eriksson.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lax
  • 3 krm salt
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl Västerbottensost, riven
  • 1,5 dl cornflakes, krossade
  • smör och rapsolja, till stekningen

Servera med

  • kryddad yoghurtsås

Grönsaker

  • potatis, ugnsbakad

Gör så här

  1. Riv osten på ett rivjärn.
  2. Krossa cornflakes.
  3. Blanda i en skål.
  4. Vispa ägget i en skål så allt blir gult.
  5. Häll mjölet på en tallrik.
  6. Skölj, torka av och dela laxen i pinnar eller någon annan form.
  7. Salta på båda sidorna.
  8. Vänd laxen först i mjöl, sedan ägg och sist i ost- och cornflakesblandningen.
  9. Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.
  10. Stek västerbottenpinnarna i smör och olja cirka 2 minuter på varje sida.
  11. Servera med yoghurtsås smaksatt med dill och kryddor, massor av grönsaker och ugnsbakad potatis.