Kyckling- och grönsaksgryta

0 röster
4

Du behöver

  • 1 kyckling, ca 1,2 kg
  • 2 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • vatten
  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 2 tomater
  • 1 knippa salladslök
  • 1 knippa färska örter
  • salt, vitpeppar
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • 1 dl lättcrème fraiche

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 6-8 delar. Lägg delarna i en stor kastrull. Slå på vitt vin och lägg i grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt vatten så att det täcker. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
  2. Skala och skär morot och selleri i bitar. Lägg bitarna i kastrullen. Låt koka med 5 minuter. Skölj och skär tomater och lök i bitar. Tillsätt tomat- och lökbitar och låt koka ytterligare några minuter. Grovhacka örterna och lägg i kastrullen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Blanda pepparrot och lätt crème fraiche.
  4. Servera grytan rykande het med pepparrotscrème vid sidan om.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept