Kyckling- och grönsaksgryta

0 röster
4

Du behöver

  • 1 kyckling, ca 1,2 kg
  • 2 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • vatten
  • 1 morot
  • 0,25 rotselleri
  • 2 tomater
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe färska örter
  • salt, vitpeppar
  • 0,5 dl riven pepparrot
  • 1 dl lättcrème fraiche

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i 6-8 delar. Lägg delarna i en stor kastrull. Slå på vitt vin och lägg i grönsaksbuljongtärningen. Tillsätt vatten så att det täcker. Låt sjuda på svag värme i 20 minuter.
  2. Skala och skär morot och selleri i bitar. Lägg bitarna i kastrullen. Låt koka med 5 minuter. Skölj och skär tomater och lök i bitar. Tillsätt tomat- och lökbitar och låt koka ytterligare några minuter. Grovhacka örterna och lägg i kastrullen. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Blanda pepparrot och lätt crème fraiche.
  4. Servera grytan rykande het med pepparrotscrème vid sidan om.
15 november 2007

Laddar fler recept