Vegetariska vårrullar med ingefära

12 röster
4

Gott som förrätt eller till lunch.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 0,5 huvud salladskål
  • 100 g färsk ostronskivling (alt. champinjoner)
  • 0,5 förp stringbeans (alt. haricots verts)
  • 1 kruka kinesisk gräslök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk strimlad färsk ingefära
  • 1 ägg
  • 1 dl solrosolja
  • 1 förp vårrulle plattor/deg
  • salt
  • peppar
  • soja
  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Hacka och skär svampen och grönsakerna. Ta ut kärnorna ur chilifrukten och finhacka den. Skala ingefäran, skiva och strimla den.
  2. Hög värme i pannan, tillsätt solrosoljan.
  3. I med alla grönsakerna och svampen.
  4. Ta i den finhackade chilin och ingefäran.
  5. Häll upp fyllningen på en tallrik och låt den svalna.
  6. Ta ett ark med rulldeg, ta lite olja och pensla det över hela arket. Vänd på arket och gör samma sak där.
  7. Lägg en sked fyllning i nederkant av arket och rulla/vik ihop vårrullen. Limma rullarna med lite penslad äggula.
  8. Försök att få alla vårrullar i ungefär samma storlek, då blir tillagningstiden densamma.
  9. Det finns tre sätt att tillaga vårrullar: i fritös, i panna med olja (ca 5-6 min) eller i ugn (200 grader 8-10 minuter).
  10. (Tillagning i panna: inte för hög värme, rulla rullarna i panna så de blir gyllenbruna runt om i ca 5-6min).
  11. Dippa rullarna i lite sweet chilisås eller soja när ni äter!
27 oktober 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept