Potatis- och primörsallad

Potatis- och primörsallad
Foto: Björn Tesch
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Potatis- och primörsallad

11 ingredienser

”En sallad med det godaste från den svenska sommarskörden. Salladen kan serveras kall eller ljummen som en huvudrätt, och ät upp den direkt.”, säger Fredrik Eriksson.

Variera! Gör en italiensk potatissallad med mozzarella och tomater, en katalansk med spanska oliver och vitlök eller en tysk smaksatt med buljong och bacon.

Variera! Den här rätten kan du variera efter säsong. När hösten kommer blandar du i nyskördade rödbetor, vaxbönor, gulbetor, polkabetor eller andra färska grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kokt färskpotais, kall
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • 8 rädisor, skivade
  • 0,5 fänkål, ansad och tunt skivad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • färska örter, till garnering

Gör så här

  1. Dela potatisen i jämnstora bitar. Vänd försiktigt ihop den med grönsakerna, olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt stå kallt i ett par timmar före servering. Toppa med färska örter.