Färskpotatis med ansjovis och tomatsmörsås

0 röster
4

Njuta av våren med färskpotatis, ansjovis och tomatsmörsås.

Ett annat vårtecken är sparrisen. Här hittar du Fredriks

Gotlandssparris samt dressing med färska örter

.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 8 st färska svenska potatisar
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 dl vitt vin
  • 75 g osaltat smör
  • 2 st tomater
  • 12 st ansjovisfiléer
  • dill

Gör så här

  1. Borsta potatisen och koka dem, i 15 minuter.
  2. Skålla tomaterna och kyl dem snabbt.
  3. Skala dem och kärna ur.
  4. Tärna dem i 1 cm tärningar.
  5. Finhacka löken och slå hacket i en kastrull med vinet och koka ner det hälften.
  6. Montera/vispa sedan ner smöret och smaksätt med salt och vitpeppar.
  7. Lägg potatisen med ansjovisen på tomattärningar och slå smörsåsen över och njut av våren.
  8. Plocka lite dill över.
13 maj 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept