Sill med ägg och ansjovis

24 röster
8h 10 min
4
Sill med ägg och ansjovis
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Enkel inläggning till buffén.

Visa mer
8h 10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 kokta ägg
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 0,5 syrligt äpple
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 6 inlagda sillfiléer
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
  2. Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt.
  3. Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.
1 december 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept