Matjesill på klassiskt vis

Visst är det gott att smaksätta sillen, men ibland vill jag bara ha det så enkelt som möjligt och då gör jag den här! /Fredrik

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


18 maj 2012
4

Du behöver

  • 4 st matjesillfiléer
  • 2 st ägg, hårdkokta
  • 1 st rödlök
  • 4 msk smör
  • 1 knippe gräslök
  • gräddfil, till servering
  • Några dillvippor, till garnering

Gör så här

  1. Lägg upp matjesillfiléerna på ett fat, hela eller i bitar.
  2. Grovhacka äggen, gärna vitor och gulor för sig, och fördela dem i rader ovanpå sillen.
  3. Finhacka rödlöken och lägg ut även det på sillen.
  4. Bryn smöret på medelvärme i en kastrull och häll det över sillen.
  5. Lägg ut gräslök och gräddfil och toppa allt med några dillvippor.
  6. Servera med nykokt potatis.
Kommentera receptet

Fler goda recept