Fredrik Erikssons Långbrosill 2008

Fredrik Eriksson ny

Fredrik Erikssons Långbrosill 2008

11 ingredienser

Sill kan man aldrig äta för mycket av, varken till jul, påsk eller midsommar. Här är stjärnkocken Fredrik Erikssons version för 2008.

Ingredienser

  • ca 1 förp sillfiléer, gärna Abba 5-minuters inläggningssill
  • 2 kokta färsk potatisar
  • 1 ägg
  • 1 dl sillgrönsaker, alt pickles
  • 1 dl crème fraîche (ekologisk)
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar.
  2. Skär potatisen, sillgrönsakerna och ägget i tärningar.
  3. Bland alltsammans med crème fraiche och majonnäs.
  4. Smaksätt med senap, örter och salt och vitpeppar.
  5. Låt stå i 4-5 timmar innan servering.