Italiensk ugnspannkaka

Fredrik Eriksson ny

Italiensk ugnspannkaka

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 8 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 2 msk olivolja

Fyllning:

  • färsk basilika och rosmarin
  • 2 gula lökar
  • 1 msk rosmarinolja
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl oliver
  • 1 dl parmesanost
  • 10 skivor salami
  • 10 skivor parmaskinka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ihop mjöl och mjölk. Fortsätt med ägg, salt, vitpeppar och olivolja. Vispa ihop till en slät smet.
  3. Fyllning:
  4. Skär ned lök och fräs i panna med lite olja. Fortsätt med strimlad soltorkad tomat och oliver. Rör om och sänk värmen.
  5. Skär ned basilika, rosmarin och riv parmesan (spara hälften till salladen).
  6. Lägg bakplåtspapper i en form. Häll smeten i formen, fortsätt med fräset från pannan och parmesan, örter, salami och parmaskinka. Sätt in i ugn i 20-25 min.
  7. Riv ned ruccola i en skål, plus sockerärtor, parmesan och salt. Vänd om.
  8. Servera ugnspannkakan med salladen.