Örtgrillad lammrostbiff med färskpotatisfrikassé

Örtgrillad lammrostbiff med färskpotatisfrikassé
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Örtgrillad lammrostbiff med färskpotatisfrikassé

14 ingredienser

30 min

En härlig lammrätt som går ganska snabbt att laga.

Ingredienser

portioner
  • 400 g lammrostbiff
  • färsk oregano
  • timjan
  • salvia
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 fänkål
  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 knippe salladslök
  • 1 chili (spansk peppar)
  • 50 g smör
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Finhacka örterna och skiva vitlöken.
  2. Gnid in rostbiffen med hälften av örterna och vitlöken och grilla på medelvarm grill i ca 10 min.
  3. Dela potatisen och skär fänkålen grovt, koka dem i vattnen med buljongtärningen i ca 10 min.
  4. Skär sommarlöken grovt, skiva vitlöken och chilifrukten utan kärnor. Tillsätt den i grytan. Koka vidare i ca 3 min.
  5. Vispa ner smöret så att det reder lite. Avsluta med färska örter
  6. Servera i djupa tallrikar med den uppskurna lammrostbiffen