Kyckling med Black Bean sauce

Fredrik Eriksson ny

Kyckling med Black Bean sauce

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 250 g kycklingfilé
  • 1,5 msk mushroom soja
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 2 gröna paprikor
  • 2 salladslökar (eller 10 cm purjolök)
  • 2 msk Black Bean Sauce
  • 3 msk olja
  • ris, till servering

Gör så här

  1. Skär kycklingfilén i tärningar 2x2 cm och marinera i Mushroom Soy, 10-15 min. Skölj och skär grönsakerna i lika stora tärningar som kycklingen.
  2. Hetta upp en wok/stekpanna och tillsätt hälften av oljan, fräs vitlöken tills den fått lite färg, tillsätt köttet under ständig omröring tills det ändrar färg och är nästan genomstekt, tag upp.
  3. Hetta upp woken igen och tillsätt resten av oljan och fräs grönsakerna i ca 1 min. Häll tillbaka köttet och black been sauce. Låt det fräsa ihop under ytterligare 1 min. Tag upp och servera genast med nykokt ris.