Fasanbröst med äppelcidervinägrett och rödvinsinkokt rödkål

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 fasanbröst
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 äpplen (Ingrid Marie)
  • 2 äpplecidervinäger
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 dl solrosolja
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,25 rödkål
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk honung
  • 1 apelsin
  • 4 dl rödvin
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk smör
  • anklevermousse

Gör så här

  1. Smörstek fasanbrösten med salt och nymalen vitpeppar i ca 3 minuter på varje sida. Låt steka efter under lock.Tärna äpplen och schalottenlök och fräs i oljan, tillsätt salt och peppar. Låt vara ljummet. Strimla rödkålen och skiva löken och fräs i smöret. Tillsätt honung, rivet apelsinskal, apelsinjuice och rödvin och koka i ca 10 minuter. Smaksätt med vinäger, salt och vitpeppar. Tranchera bröstet och lägg det på rödkålen, rippla äppelvinigretten runt med en bit anklevermousse till.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept