Snabb kålpudding

7 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitkål
  • 1 msk sirap
  • 0,5 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 dl öl
  • 1 buljongtärning

Tillbehör:

  • saltgurka
  • lingon

Gör så här

  1. Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet. Smält en klick smör i panna, och häll i all köttfärsen som en stor kaka. Platta till. Stek på båda sidor, vänd gärna med hjälp av en tallrik.
  2. Häll ölen i en kastrull, smula i en buljongtärning och koka upp. Häll över kålpuddingen. Avsluta under lock.
  3. Servera med saltgurka, lingon och kokt potatis med skinn på.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept