Biff Teppanyaki

Fredrik Eriksson ny

Biff Teppanyaki

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g biff
  • 1 pak choi (eller salladskål)
  • 0,25 savoykål
  • 0,25 purjolök
  • 0,5 ask sockerärtor
  • någon typ av groddar, en halv ask
  • 1 ingefära, liten bit
  • 1 chilifrukt
  • neutral olja

dressing:

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl soja
  • 1 citron, saften av
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Strimla grönsakerna och fräs dem knapriga i lite olja. Hacka chili och ingefära och lägg i.
  2. Dressingen:
  3. Fräs schalottenlöken i olivolja och sesamolja. Lägg i senapen och sojan. Pressa i citronen och häll i sesamfröna. Rör i sockret.
  4. Halstra biffen efter tycke och smak. Lägg grönsakerna på ett fat, biffen ovanpå och ringla den varma dressingen över.