Buljongkokta rotfrukter med sidfläsk

Buljongkokta rotfrukter med sidfläsk
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Buljongkokta rotfrukter med sidfläsk

15 ingredienser

35 min

Servera fläsket knaperstekt med de goda rotfrukterna i sin mustiga buljong.

Ingredienser

portioner
  • 400 g sidfläsk
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 palsternacka
  • 0,5 rotselleri
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan (eller några kvistar färsk)
  • 2 dl vitt vin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Skiva fläsket tunt. Skala och ansa grönsakerna och skölj dem väl. Skär dem grovt.
  2. Skala och skiva vitlöken. Fräs den i rapsolja i en gryta tillsammans med lagerblad, timjan och grönsakerna.
  3. Tillsätt vin, buljongtärning, vatten, salt och peppar. Lägg ett lock på grytan och låt det sakta koka i 10 minuter. Finhacka persiljan och strö över grönsakerna.
  4. Knaperstek fläsket i en stekpanna och servera med grönsakerna i djupa tallrikar så att buljongen kommer med.