Potatis Boulanger

0 röster
Potatis Boulanger
Foto: Björn Tesch

Potatis i alla dess former. Gott till kött eller fisk.

Visa mer

Du behöver

  • 400 g potatis av en fast sort, t ex Folva eller Asterix
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 4 st schalottenlökar, skivade
  • 2 st morötter i bitar
  • 1 knippe färsk timjan
  • 6 st enbär
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 4 dl vitt vin
  • 6 dl kalvbuljong

Gör så här

  1. Halvera potatisen på längden. Fräs fläsk och lök i en stor kastrull. Tillsätt potatisen, morötterna, alla kryddor, vin och kalvbuljong och låt sjuda tills potatisen är mjuk. Servera i en soppterrin eller små soppskålar.
  2. Ett enkelt och gott tillbehör till alla typer av fågel eller kött. Pommes Boulanger är en rätt som skapades då fransmännen stekte kött i ugnen och lät köttsaften och kryddorna droppa ner på ett fat potatis. Och det blev bakad potatis, med mycket smak.
28 maj 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept