Potatiskaka med äpple, kantareller och parmesan

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 5 potatisar
  • 2 äpplen
  • 0,5 l kantareller
  • 1 ägg
  • salt och vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl calamataoliver
  • blandad sallad
  • 1 bit parmesan

Gör så här

  1. Skölj och skala potatis och äpplen. Riv potatisen och 1/5 äpple. Riv även 1/3 av kantarellerna. Blanda potatis, äpple och kantarellrivet med ägg, salt och vitpeppar. Stek det hela i olja och smör ca 5 min/sida.
  2. Stek resten av kantarellerna och äpplena skurna i klyftor. Skölj och dela salladen i mindre bitar. Lägg kantareller, äppelklyftor, oliver och blandad sallad på potatiskakan. Strö över riven parmesanost och servera.
15 november 2007

Laddar fler recept