Ugnsbakade bergtungsfiléer med tomat- och olivsmör

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g bergtungsfiléer
  • 2 tomater
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl oliver
  • salt och svartpeppar
  • strösocker
  • ruccolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form. Salta och lägg fiskfiléerna i formen. Tillaga fiskfiléerna ca 10 minuter.
  2. Skölj och skär tomaterna grovt och finhacka löken. Fräs löken i smöret. Tillsätt tomaterna och låt dem bli varma. Tillsätt strimlad basilika och grovhackade oliver. Smaksätt med salt, svartpeppar och strösocker.
  3. Servera bergtungsfiléerna med tomatsmöret och riven ruccolasallad.
15 november 2007

Laddar fler recept