Sesamstekt gösfilé med äppel- och curryyoghurt

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g gösfilé
  • salt
  • 3 msk sesamfrö
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 0,5 msk smör
  • 0,5 msk olja

Äppelyoghurt:

  • 2 st äpplen
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk curry
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Salta på fisken. Blanda vetemjöl och sesamfrö. Doppa fisken i det uppvispade ägget och vänd den därefter i mjölblandningen. Stek gösen i smöret och oljan, ca 3 min/sida.
  2. Äppelyoghurt: Skölj, skala och strimla äpplena grovt. Blanda äppelstrimlorna med matlagningsyoghurt och curry. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Servera gösen tillsammans med äppelyoghurten.
Kommentera receptet

Fler goda recept