Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad

1 röst
30 min
4

Stekt rödspätta med en remoulad man kan äta med gott samvete.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 spätta med skinn
  • 1 skinnfri spätta
  • 0,5 dl mjöl
  • smör eller olja att steka i

Remoulad:

  • 1 dl pickles
  • 1 st gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl lättcrème fraiche
  • 0,5 tsk socker
  • salt
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa spättan med skinn med en sax. Gör sedan små hack i den med en kniv. Hetta upp en stekpanna och stek spättan med smör i lite olja.
  2. Måtta upp mjölet i en tallrik och panera spättan utan skinn. Stek den också i smör och olja.
  3. När spättorna har brynt ett tag, lägg dem på en smörad plåt och efterstek i ugnen cirka 7 - 8 minuter.
  4. Känn på spättan om den är klar. Den ska vara mjuk och fin och släppa från benen.
  5. Remouladsås: Skala och hacka löken. Hacka smågurkorna grovt. Hetta upp en stekpanna och stek löken i lite smör. Tillsätt curry och pickles. Tillsätt crème fraichen och rör runt. Smaksätt med salt och socker. Klipp lite gräslök över.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept