Potatisbräserad gösfilé med ansjovis

0 röster
4

Du behöver

  • 600 g gösfilé
  • 8 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 msk solrosolja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 kokta ägg
  • 1 knippe dill
  • 1 liten burk (125 g) ansjovisfiléer

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och lök. Fräs dem i olja så tar de lite färg. Späd med buljongen och låt sjuda i 10 min.
  2. Putsa gösfiléerna och lägg ner dem i potatiskoket. Salta och peppra. Sjud försiktigt i 3 min under lock.
  3. Skala och hacka äggen. Hacka dillen. Lägg ansjovis, ägg och dill på fisken. Servera från kastrullen omedelbart.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept