Gös med smör- och citronbrässerad potatis

Gös med smör- och citronbrässerad potatis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gös med smör- och citronbrässerad potatis

12 ingredienser

20 min

Det här är en snabb fiskrätt med en varm sallad på smör- och citronbrässerad potatis, tomat och lök.

Gösens kött är fast, magert och välsmakande. Passar lika bra att grilla som att ugnssteka eller koka.

Ingredienser

portioner
  • 4 gösfiléer utan skinn
  • 3 tomater, blandade sorter
  • 2 salladslökar
  • 4 potatisar
  • 0,5 citron, saften
  • 30 g smör
  • 0,5 dl gröna oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • gourmetsalt
  • vitpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Lägg gösfiléerna i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten precis så att det täcker. Salta.
  2. Sjud gösen 5-6 min.
  3. Skär tomater och salladslök grovt. Skala och tärna potatisen i 2x2 centimeter stora bitar.
  4. Lägg dem i en kastrull och brässera dem i citronsaft och smör tills de blir mjuka, 5-7 min.
  5. Vänd ner tomater, salladslök och oliver och låt det bli varmt.
  6. Lägg fisken på ett fat. Lägg grönsakerna, potatisen och kaprisen över.
  7. Häll på lite av grönsaksskyn. Strö på hackad timjan, gourmetsalt och malen vitpeppar.
  8. Droppa över olivoljan och servera.