Bräserad havskatt med rödbetor och kapris

Fredrik Eriksson ny

Bräserad havskatt med rödbetor och kapris

11 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 4 tjocka bitar havskattfilé [ca 170 g/st]
  • 8 små färska rödbetor
  • 8 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 lagerblad
  • 60 g smör
  • 0,5 l fiskbuljong
  • 1 citron
  • 2 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
  2. Skiva potatisarna i centimetertjocka skivor och skär löken i klyftor. Fräs lök och potatis i hälften av smöret. Salta, peppra och smula ner lagerbladet. Späd med buljongen och låt allt bräsera under lock 6-7 minuter.
  3. Stek fiskbitarna gyllenbruna i resten av smöret. Lägg ner dem i potatis- och lökbuljongen. Riv lite citronskal över, men spara resten av citronen. Salta och peppra och låt alltsammans bräsera i ytterligare ca 5 minuter på låg värme under lock.
  4. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skala och skär upp citronen så att den får klyftor utan hinnor. Lägg till sist ner rödbetsklyftorna, citronfiléerna och kaprisen i fisk- och potatisgrytan.
  5. Servera genast så att rödbetorna inte färgar hela rätten.