Kockens lyxiga äggröra med cheddar

1 röst
4
Kockens lyxiga äggröra med cheddar
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Cheddarostäggröra med räkor marinerade i gräslök och lime. Kanske något för brunchen?

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g räkor, skalade
  • 4 ägg
  • 50 g cheddarost
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime
  • gula mangoldskott alt. salladsskott
  • salt

Gör så här

  1. Blanda finrivet limeskal, olivolja och finhackad gräslök i en skål.
  2. Lägg ner räkorna och låt gärna dra över natten i kylskåp.
  3. Slå ihop äggen, osten, grädden och en nypa salt i en rostfri bunke.
  4. Sätt bunken i en kastrull med kokande vatten och rör runt tills det blivit en krämig röra.
  5. Lägg upp äggröran på skedar och garnera med räkorna och några mangoldskott.
1 mars 2012

Laddar fler recept