1 svenskt äpple t ex Ingrid Marie eller Aroma, tärnat i bitar
2 schalottenlökar, finhackade
4 skivor rimmat fläsk, tärnat i bitar
1 msk smör
1 tsk strösocker
salt
vitpeppar
färsk timjan
färsk bladpersilja, finskuren
Gör så här
Råraka: Skala, skölj och finriv potatisen. Finhacka lök, blanda med potatisen och krydda med salt och vitpeppar. Rör om. Lägg blandningen i en sil och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Klicka i smeten och platta ut den tunt med en stekspade. Stek rårakorna gyllenbruna på båda sidor.
Svampgarnityr: Fräs svampen, äpplet och löken i smör och tillsätt det rimmade fläsket. Tillsätt salt, vitpeppar, en kvist färsk timjan, socker och låt det puttra i någon minut. Servera som garnityr över de nystekta rårakorna med lite persilja.